www.alidur.dk

Den egyptiske

Den egyptiske:

Historien udspiller sig på et 5 stjernet hotel i Hurghada, Egypten. Hotellet er "kæmpe " : 5 restauranter, 3 swimming-pools og plads til 2500 gæster og ligeså mange ansatte. Familien historien handler om er 7 personer afsted, hvoraf de 4 er børn og deres ophold på luksushotellet har varighed af 14 dage.

    Familien har for nu 10 dag indtaget dagens løbende menuer og er godt igang med aftensmaden, hvorunder aftenens aktiviteter planlægges. Der bliver så besluttet, at man denne aften vil ned til selve Hurghada by og se den leve i de mørke aftentimer og der formanes kraftigt til ,at man indtager rigeligt med fast føde ,for der er ingen garanti for madhygiejnen nede i byen ,hvorimod der på hotellet blev benyttet plastikhandsker af de personer der serverede maden. ( personligt er jeg stærkt i tvivl om hvorvidt samme hygiejne gjaldt for de personer der befandt sig i køkkenet ). Så der blev virkelig spist igennem af de utroligt udsøgte  og velsmagende retter der fra hotellets side blev disket op med.

Meget forspiste sidder man og får sidste hånd på aftalen vedrørende aftenens program og enedes om, at 45 min. måtte være passende med tid til, en tur under bruseren og iklædning i festtøjet - og så afsted til Hurghada. Vi forlader vores hotelværelser, der ligger på anden sal , går ned i den fakkel oplyste gård, hvor man skal passere de 3 swimmingpool ( ca.150 m ), ind igennem den første snackbar, hvor selskabets herre begynder, at klage over begyndende mavepine ( du vil heller aldrig noget : smælder, herrens hustru ). Herren ( lad os kalde ham Ali ) retter til "højre" efter fruen og føljer pænt trop, for det vil da også være synd for børnene og bedstemoren, hvis turen blev aflyst p.g.a. hans smule mavekneb. Den store samlingssal passeres og man når endelig ud i receptionen, hvor der skal tjekkes ud. Ali forsøger spagt, at gøre opmærksom på sin mave -- , men et formanende blik fra fruen og børnenes bedende blikke --- , ja -- så var der tjekket ud og familien gik hen til busholdepladsen for, at vente på en bus ned til Hurghada.

Ali var nu begyndt, at svede stærkt og bad ydmygst sin frue om lov til et hurtigt toiletbesøg, hvilket blev bevilliget, idet fruen nok kunne se, at der måtte være et vist behov der skulle dækkes, når Ali nu stod der og svedte stærkt i den kolde ørkenvind. Ali hastede taknemmeligt afsted mod receptionen, men han kunne mærke et stigende pres, fra fækaliekanalen og pressede benene hårdt mod hinanden de øjeblikke der gik indtil han skulle stå stille og bede om nøglen i receptionen. I Egypten er hastigheden på hotelpersonale bevægelser vel ca. 40% under hastigheden på en dræbersnegl og Ali der var ved ,at blive desperat efter ,at få udleveret nøglen til hotelværelset følte, at en sådan "dræbersnegl" var på vej ud og markere sig i de inderste dele af festtøjet.

Nøglen blev udleveret ----- , Ali takkede og ------ begyndte endnu mere anstrengt, at bevæge sig mod hotelværelset. Ligesom snot der render ud af næsen, begyndte der nu ned af Ali`s ben ,at kunne ses brune "fartstriber", der bredte sig også en brunlig ,fugtig plamage bag på Ali`s festtøj -------- og alt imens kæmpede Ali stærkt svedende med absurde gangarter sig videre mod hotelværelset. Folk stoppede op og vendte sig for ,at se hvad der skete med den mærkelige 192 cm høje Ali der liesom i " prinsessen på ærten " trak et spor efter sig , med små brune pletter der dryppede ned på de polerede marmorgulve.

Ydmygelsen var total for inden opstigningen ad trapperne til hotelværelset var begyndt ,så sjoppede Ali i letflydende stærkt ildelugtende afføring i hans Ecco sandaler ( deres sidste tur, de stod ikke til, at rede ) og turen op af trapperne gjorde ikke forholdene lettere. Ali nåede hotelværelset, lod nøglen sidde i døren, der forblev åben, imens Ali bare søgte en kumme der kunne tage fra når sluserne blev åbnet. Det blev ikke til bytur for familien i den ombæring, for efter en halv times venten ved busholdepladsen gik familien tilbage til hotelværelset for, at se hvor Ali blev af og på deres vej tilbage noterede de sig til deres undren, at hotelpersonalet var begyndt, at vaske gulve om aftenen i stedet for som normalt om morgenen. De sidste 4 feriedage i Egypten var ikke det "fedeste" for Ali, for han følte en vis portion opmærksomhed rettet mod hans bagerste region.............................